Jag vet inte om det bara är jag; men jag irriterar mig galet på ägg som är svåra att skala.
Varje morgon äter jag en smörgås med kaviar och en skivad äggvita. Och ca en gång av fem så fastnar liksom vitan i skalet när jag skalar. Det är ju den jag vill åt, och blir alltid lika besviken när jag tittar på mitt färdigskalade ägg som ser ut som en sjuk golfboll..
Varför blir ägget så? Det måste ju vara något jag gör fel?
Är det någon som vet, så får ni gärna lägga en kommentar, så jag en gång för alla lär mig att skala ägg ordentligt!
Varje morgon äter jag en smörgås med kaviar och en skivad äggvita. Och ca en gång av fem så fastnar liksom vitan i skalet när jag skalar. Det är ju den jag vill åt, och blir alltid lika besviken när jag tittar på mitt färdigskalade ägg som ser ut som en sjuk golfboll..
Varför blir ägget så? Det måste ju vara något jag gör fel?
Är det någon som vet, så får ni gärna lägga en kommentar, så jag en gång för alla lär mig att skala ägg ordentligt!
Skölj ordentligt o kallt vatten! Kram Therese E
SvaraRaderaHar hört att ägg är svåra att skala om de är färska...
SvaraRadera/Jessica
Just det. Kallt vatten.
SvaraRaderaKocken Pappa
Just det, vatten
SvaraRaderaGör så här:
1. Häll ut vattnet ur kastrullen
2. Skaka lätt kastrullen (skalet går sönder)
3. Häll på kallt vatten.
4. Vänta någon minut.
5. Skala!
Brukar funka för mej. Det är ett jobbigt I-landsproblem det där ;)
Tack för tipsen! Jag har nog skalat de lite för varma eller alldeles för kalla (dagen efter de kokats). Ska testa imorgon!
SvaraRadera