fredag 18 november 2011

Chokladcheescake på Cookiebotten

Läste senaste numret av ICAs BUFFÉ.
Hittade ett recept som jag bara måste baka någon dag. Det innehåller ju alla göttiga "C";
Choklad = GÖTT
Cheesecake=GÖTT
Cookies=GÖTT


Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Under 60 min
Portioner: 8 bitar

Ingredienser

Botten
250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning
200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kesella 10 % fett (à 250 g)
300 g färskost av philadelphiatyp
2 ägg
1 1/2 dl socker

Till servering
körsbärssylt
vispad grädde

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Klä bottnen av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter (för 8 bitar), med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
3.Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
4.Smält chokladen över vatten bad.
5.Vispa för hand ihop kesella, färskost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
6.Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och en klick grädde.

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.


Tips
Har du ingen matberedare,lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kastrull.


Källa: Buffé nr 11 2011, sida 21

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar