Måste tipsa om en underbar, lättgjord och relativt billig dessert.
Jag gjorde den och bjöd på min mans 30 års fest, och alla tog minst två portioner. Jag har fått många önskemål om receptet så jag tänkte jag kunde lägga upp det här!
Jag hittade receptet på internet men har sedan modifierat det lite efter eget önskemål.
Bjud dina gäster på denna otroliga CHEESEKAKE på valborg, midsommarfesten, kräftskivan eller nyårsafton. Ingen kommer att bli besviken!
Det grymma är att du kan göra den dagen innan, ha den i frysen och sen ta fram den en timma innan servering.
Jag hittade receptet på internet men har sedan modifierat det lite efter eget önskemål.
Bjud dina gäster på denna otroliga CHEESEKAKE på valborg, midsommarfesten, kräftskivan eller nyårsafton. Ingen kommer att bli besviken!
Det grymma är att du kan göra den dagen innan, ha den i frysen och sen ta fram den en timma innan servering.
Jennys otroliga cheesecake:
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
15 st digestivekex (minst)
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
15 st digestivekex (minst)
(lite flytande smör om du har hemma)
Gör så här
Lägg digestivekexen i en plastpåse och smula sönder dem. Lägg sedan smulorna i en bakform.
Ringla över lite flytande smör. (Ej nödvändigt egentligen, men det håller ihop smulorna lättare.)
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Dekorera gärna med pudrat florsocker och/eller färsk frukt eller bär.
Jag serverade en jordgubb/hallonsås bredvid. Jag tinade lite bär, kokade upp dem och mixade med stavmixern.
Det var helt ok, men kakan var så god i sig, så att såsen var egentligen överflödig..
Gör så här
Lägg digestivekexen i en plastpåse och smula sönder dem. Lägg sedan smulorna i en bakform.
Ringla över lite flytande smör. (Ej nödvändigt egentligen, men det håller ihop smulorna lättare.)
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Dekorera gärna med pudrat florsocker och/eller färsk frukt eller bär.
Jag serverade en jordgubb/hallonsås bredvid. Jag tinade lite bär, kokade upp dem och mixade med stavmixern.
Det var helt ok, men kakan var så god i sig, så att såsen var egentligen överflödig..
Det låter kanongott tack för tipset <3
SvaraRaderaPappa får köpa hem ALLA ingredienserna ;-)
SvaraRadera