Idag har vi bjudit Malin & Mikael på en sconesbrunch.
Det kändes vågat; men jag testade ett nytt recept, och det var hur gott som helst!!
Det kändes vågat; men jag testade ett nytt recept, och det var hur gott som helst!!
8 dl mjöl
2 dl mjölk
2 dl filmjölk/yoghurt
200 g smör, kallt skuret i småbitar
½ tsk socker
½ tsk salt
2 msk honung
3 tsk bakpulver
Gör så här:
Rör eller hacka ihop ingredienserna så att mjölet försvinner in, det ska vara lite klumpar i smeten av små smörbitar, vilket gör att sconesen blir fluffiga.
Klicka ut så stora scones du vill ha på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn. 200 grader i 20 minuter.
Servera ljumna med grädde, marmelad, sylt och lemoncurd.
2 dl mjölk
2 dl filmjölk/yoghurt
200 g smör, kallt skuret i småbitar
½ tsk socker
½ tsk salt
2 msk honung
3 tsk bakpulver
Gör så här:
Rör eller hacka ihop ingredienserna så att mjölet försvinner in, det ska vara lite klumpar i smeten av små smörbitar, vilket gör att sconesen blir fluffiga.
Klicka ut så stora scones du vill ha på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn. 200 grader i 20 minuter.
Servera ljumna med grädde, marmelad, sylt och lemoncurd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar